• duikschool-en-duikcentrum-in-rijswijk

Open Water Diver Referral, leer duiken in een weekend € 309,00

 

Je hebt weinig tijd, maar je wilt toch leren duiken? Dan kun je ervoor kiezen een zogenaamde weekend referral te doen. Je doet dan module 1 en 2 bij ons in het duiksportcentrum. Module 3 doe je in het buitenland op je vakantielocatie. In samenspraak met ons bepalen we dan de duikschool van jouw keuze.

 

Om je duikbrevet te behalen moet je de volgende modules van het open water diver programma met goed gevolg afleggen.

 

 • Module 1:  Je zult moeten beschikken over de kennis van het duiken, dit leer je zelf thuis via de online studie en de instructeur verfijnt deze reeds opgedane kennis tijdens de lesuren van je duikopleiding. Je kennis wordt getoetst middels een schriftelijk meerkeuze examen waarbij je minimaal 80% dient te scoren.
 • Module 2: De vaardigheden zul je moeten beheersen die bij de duikopleiding horen. In het geval van de Open water diver duikopleiding zijn dit de volgende vaardigheden : het aansluiten van de duikset, het te water gaan, ademautomaat klaren, ademautomaat terugvinden, masker klaren, gecontroleerd afdalen, gecontroleerd opstijgen, lucht delen, luchtdelende opstijging, noodopstijgingen en een aantal safetyskills. Dit leren wij je aan in ons eigen inpandige zwembad waarbij wij niet kijken naar het aantal lesuren, maar naar de vorderingen van jou, de cursist. Reken op globaal 6 zwembaduren.
 • Module 3: Je zult 4 duiken in het open water (buitenwater) moeten doen. Tijdens deze duiken wordt je geëvalueerd door de duikinstructeur op basis van hetgeen je hoort te weten en te kunnen. Deze duiken moeten dieper zijn dan 7.5 meter en langer duren dan 25 minuten per duik. Bij voorkeur gaan wij met onze nieuwe duikers, duiken in de Vinkeveense Plassen, daar heb je vrijwel altijd goed zicht en heb je een grote kans op het zien van grote snoeken en baarzen.

 

Bij een referral doe je Module 1 en Module 2 bij ons op het duikcentrum. Module 3 doe je op je vakantielocatie. De duikschool in het buitenland kies je samen met ons. Jouw uiteindelijke duikbrevet wordt dan ook daar uitgegeven.

 

Dit is de best denkbare manier om goed, veilig en eenvoudig te leren duiken als je over weinig tijd beschikt of enkel en alleen maar in weekenden de duiklessen kunt volgen, de routing van deze duikopleiding is als volgt: Meld jezelf aan via onze duikwinkel of via de button op deze pagina en geef direct aan welke weekend je voorkeur heeft. Kijk in onze agenda voor de beschikbaarheid van het weekend.

 •  Je ontvangt van ons de online lesmaterialen zodat je kunt beginnen met jouw duikopleiding, Je dient hiervoor wel de DiveSSI APP te downloaden.
 • Op de vrijdag gaan we eerst beginnen met de administratie , jij bent die dag om 18.30 bij ons op het duikcentrum. Daarna doen we een stuk theorie en hgaan we gezamenlijk naar het zwembad alwaar we van 20.00 - 21.00 uur trainen
 • Op zaterdag doen we de theorie en leren we alle duikmaterialen uit en te na kennen. Dit doen we van 12.00 - 18.00 uur. Daarnna gaan we naar het zwembad om te trainen en ben je rond 21.00 uur klaar.
 • Op zondag kom je om 18 uur in het duikcentrum en nemen we het theorie examen af, daarna gaan we weer naar het zwembad en ben je weer rond 21.00 uur klaar. 
 • Als alles met goed gevolg doorlopen is, ontvang je het referral certificaat. Mocht nog niet alles naar wens zijn, maken we een vervolgafspraak met je.

In het buitenland (op vakantie) meld je jezelf aan met het referral brevet en kun je gelijk mee om de 4 verplichte buitenduiken te maken. Na deze 4 duiken ontvang je dan het Open Water Diver brevet waarmee je wereldwijd mag duiken.

Je kunt dus een Open Water diver referral duikopleiding reserveren of je hele duikbrevet in Nederland behalen,

 

Direct online reserveren!

 

Nieuws

 • Herfst kalender 2019, met allerlei gave duikactiviteiten

  Wil je meedoen aan een van onderstaande duikopleidingen meld jezelf aan d...

  Lees meer
 • Wij gaan verhuizen

    Op zaterdag 28 september hebben wij de openingsborrel van 17.00&nbs...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Snorkelen

  Snorkelen

  Wil jij ook leren snorkelen of wil je snorkelmaterialen zoals een duikbril, snorkel, vinnen of een snorkelset aanschaffen...

  Lees meer
 • Duikopleidingen

  Duikopleidingen

  Wil jij ook leren duiken en wil je zelf je lestijden en lestempo bepalen, kom dan naar de beste duikschool van Nederland...

  Lees meer
 • De duikwinkel

  De duikwinkel

  Ben je op zoek naar duikmaterialen en wil jij echt een advies wat telt en wil je ook nog eens een goede deal, kom dan naar...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.